torstai 24. heinäkuuta 2014

"Joka poikkeaa polulta,

löytää uusia polkuja." - Niels Kjaer


Luonnon vyöhyketerapiaa

Muuton jälkeen uusia polkuja on löytynyt ihan konkreettisesti, kun ollaan tutustuttu uuteen kotiseutuun. Etukäteen oli toki tiedossa, että Horhassa on hyvät lenkkimaastot ja se osaltaan vaikutti siihen, että tänne alueelle päädyttiin. Se kuitenkin on yllättänyt, miten paljon polkuja täällä on noiden latupohjien lisäksi.

Rauhallisista iltakävelyistä aloitettiin ja nyt on edetty ja tutustuttu polkujuoksuunkin. Ja todettu, että sauvat eivät ainakaan näillä poluilla oikein toimi - liikaa juuri ja kiviä :) Juoksu on kyllä minun osaltani ollut vielä aika vähäistä, Timo on tehnyt sitä enemmän. Minä odotan, että kelit vähän viilenevät. Nyt pystyy juuri ja juuri pyöräilemään ja illan vähän viiletessä kävelemään. Helle ei edelleenkään tunnu minulle sopivan.

Mutta ne iltakävelyt kyllä toimivat. Niillä on löytynyt isoja mäkiä, pieniä mäkiä, satumetsää, röllimetsää, kuivempaa ja kosteampaa. Tänään löytyi mustikoiden lisäksi vyöhyketerapiapolku. Erikokoisia, pyöreäksi hioutuneita kiviä pitkät pätkät. Paljasjalkakengillä taiteillessa sai oikein hyvän jalkapohjahieronnan. Ja tosiaan myös niitä mustikkapaikkoja löytyi. Tänä kesänä en taida ehtiä poimimaan muualle kuin suoraan suuhun, mutta ensi kesän varalle on sitten paikat tiedossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti